1 juni 2017 – gammal märkning upphör gälla

Säljer ni kemikalier och behöver uppdatera säkerhetsdatabladen för att följa rådande lagstiftning?

CLP

Har du produkter (blandningar) kvar på hyllan med äldre märkning behöver dessa vara sålda innan 1 juni 2017. Alternativt kan du märka om dessa enligt CLP-förordningen genom att klassificera om dem. Har du kunskap om klassificering och märkning av kemiska produkter men behöver ett digitalt program för att underlätta layout och få med alla avsnitt i säkerhetsdatabladen kan du ta hjälp av Eco Publisher.

Dokumentationen, i form av ett säkerhetsdatablad, måste lämnas till dina kunder senast vid första leveransen. Den måste sedan levereras igen till de kunder som köpt produkten under de senaste 12 månaderna varje gång en förändring har gjorts. På grund av dessa krav måste dina säkerhetsdatablad vara uppdaterade och aktuella.

Är du osäker på hur du ska klassificera och märka produkterna ni säljer kan du ta hjälp av våra samarbetspartners. De kan skriva säkerhetsdatabladen åt er. Här kan du läsa mer om våra samarbetspartners.

Har du köpt kemikalier med den äldre märkningen innan 1 juni 2017 och ska använda dem i er verksamhet kan ni göra detta fram till 1 juni 2019. Produkterna behöver då inte märkas om.

 

KIFS och CLP

 

Kontakta oss om du har frågor på 031-757 81 50 eller support.se@ecoonline.com

TILL NYHETSARKIVET

Ta kontakt

Ta gärna kontakt med oss om du har frågor och funderingar

Få råd och tips via email