Göran Lindö – ny CEO för EcoOnline AS

Göran Lindö har anställts som ny CEO på EcoOnline AS. Lindö kommer från positionen som VP SMB & B2C i Dustin Group. Han kommer att ta över efter Øyvind Robert Thorsen som har lett koncernen till att bli Nordens ledande leverantör inom digital kemikaliehantering och kemikaliedokumentation.

”Efter en grundlig anställningsprocess är styrelsen och huvudägare, Summa Equity och Viking Venture, mycket glada att meddela att Göran Lindö tackat ja till positionen som CEO. Vi är övertygade om att Göran med sin omfattande ledarskapserfarenhet och engagemang är rätt person för att vidareutveckla det EcoOnline har byggt upp under Øyvinds utmärkta ledarskap” säger Kent Zehetner, styrelseordförande på EcoOnline.

”EcoOnline har ett attraktivt erbjudande och affärsmodell, samt en bred kompetens och en stark kultur som har gett bolaget sin ledande ställning i Norden. Säker hantering av kemikalier är inte bara viktig när det gäller att följa EU-lagstiftningen utan EcoOnline bidrar också med värde för att säkra en attraktiv och trygg arbetsmiljö för anställda. Med detta i åtanke har EcoOnline stora möjligheter till snabb tillväxt inom det spännande och växande området miljö, hälsa och säkerhet. Jag ser därför fram emot att fortsätta utveckla EcoOnline och ta företaget till nya höjder” säger Göran Lindö som tillträder den 1 maj 2018.

Göran Lindö

Göran Lindö

”Summa Equity och Viking Venture vill tacka Øyvind för det enastående arbetet han har gjort och vi är glada att meddela att han kommer att fortsätta i företaget som VP Sales & Marketing och som aktieägare” säger Christian Melby, Partner på Summa Equity.

För mer information vänligen kontakta:

Kent Zehetner, styrelseledamot, EcoOnline, +4791813762
Göran Lindö, tillträdande CEO, EcoOnline, +4745200660
Øyvind  Robert Thorsen, frånträdande CEO, EcoOnline, +4790824055
Christian Melby, Partner, Summa Equity, +4795813277

Om EcoOnline
EcoOnline är ett IT-företag dedikerat till att utveckla SaaS-produkter som gör hantering och dokumentation av kemikalier så användarvänliga och kostnadseffektiva som möjligt. Företaget grundades 2000 och har sitt huvudkontor i Tönsberg. Idag sysselsätter företaget 95 personer och har kontor i Norge, Sverige, Danmark och Finland. Företaget har en stark tillväxt med en omsättningsökning på 30% under 2016.

Om Summa Equity
Summa Equity grundades 2016 av en erfaren grupp med den gemensamma visionen att skapa ett ledande specialiserat private equity-företag på den nordiska SMB-marknaden. Bolaget strävar efter att hitta investeringsmöjligheter inom megatrend, som förväntas ge långsiktig tillväxt. Företaget fokuserar på fyra starka megatrends: resursbrist, energieffektivitet, förändrad demografi och teknikdrivna företag. Summa Equity stängde sin första fond på 4,5 miljarder SEK i februari 2017.

Om Viking Venture
Viking Venture är en ledande nordisk venturefond med inriktning på B2B-mjukvaruföretag som grundar sin affärsmodell på återkommande intäkter. Viking Venture har investerat i mer än 40 företag och har över 1,7 miljarder kronor under förvaltning. Företaget har kontor i Trondheim och London. Mer information finns på www.vikingventure.com

 

TILL NYHETSARKIVET

Få råd och tips via email